Novinar Mile Isakov o predlogu Zakona o finansiranju Vojvodine

0
377

Novinar Mile Isakov ocenio je da je podnošenje predloga Zakona o finansiranju Vojvodine marketinški potez kojim i Vučić i Čanak žele da prikupe po neki politički poen i da povrate poverenje kod građana Vojvodine.

Vlada Srbije razmotrila je predloženi zakon o finansiranju Vojvodine  i dostavila je mišljenje Skupštini, navodeći da se Predlog zakona ne prihvata u načelu. Predlog tog zakona se ipak  našao na redovnoj sednici skupštine. Velika očekivanja povodom ovog predloga izrazio je Nenad Čanak koji je rekao da je to prvi predlog zakona koji je podnela opozicija, odnosno poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine, a koji je aktuelna vlast prihvatila. Da li predlog u nekom trenutku može proći u Skupštini Srbije i šta on u stvari predstavlja pitali smo novinara Mileta Isakova.

Zakon o finansiranju Vojvodine nije prošao u Skupštini Srbije . Prema mišljenju vladajuće stranke o finansiranju treba da se razgovara ali ovakav koncept je neprihvatljiv za Srpsku naprednu stranku i vladu koja odgovorno vodi ovu državu. Zakon nije prihvatljiv ni u delu koji se odnosi na posebne Poreske uprave i PIO fond.  Vojvodina prema ocenama SNS dobija mnogo više sredstava od države nego što je to predviđeno i da će mnogo više prihodovati i od projekata izgradnje gasovoda Turski tok i pruge Beograd – Budimpešta. Nenad Čanak je  sa svoje strane naveo da neće odustati od Zakona i da će ga ponovo predlagati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here