Publicista Milan Vidojević o uvođenju vanrednog stanja u SAD

0
966

Publicista Milan Vidojević izjavio je da je uvođenje vanrednog stanja u SAD manevar kojim se želi skrenuti pažnja sa problema šverca droge i korišćenja radne snage imigranata u toj zemlji.

Nedavna odluka Donalda Trampa da uvede vanredno stanje u SAD  ocenjena je među delom američke javnosti kao „čin bezakonja, teška zloupotreba predsedničkog položaja i očajnički pokušaj da se odvrati pažnja s činjenice da je predsednik Tramp prekršio obećanje da će Meksiko platiti njegov zid. Publicistu Milana Vidojevića smo zamolili za komentar trenutne situacije u SAD i da li Tramp krši američki ustav.

Kada se govori o švercu droge u SAD, američka agencija za borbu protiv droge- DEA je nedavno iznela procenu da  devedeset jedan odsto heroina testiranog u SAD potiče iz Meksika. Ta droga se pravi preradom opijumske gume iz maka, a navedeno je da je broj plantaža maka u Meksiku u 2017. g.porastao za  trideset osam odsto. Meksiko je saopštio da je 2017. g. vojska uništila blizu trideset hiljada hektara pod makom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here