Održano finale republičkog takmičenja iz matematike

0
150

Grad Zrenjanin i Ekonomsko-trgovinska škola “Jovan Trajković” bili su 12. i 13. aprila domaćini republičkog takmičenja iz matematike za učenike ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i turističko-ugostiteljskih škola Srbije.

Takmičenje je organizovala Zajednica ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i turističko-ugostiteljskih škola Srbije u saradnji sa Ekonomsko-trgovinskom školom “Jovan Trajković” koja je tu čast stekla na osnovu prošlogodišnjeg uspeha koji su postigli učenici te škole. Na takmičenju je nastupilo 127 učenika iz 40 škola od prvog do četvrtog razreda.

Ekipno prvo nesto je zauzela Prva ekonomska škola iz Beograda, drugo ETŠ “Jovan Trajković” iz Zrenjanina, a treće Pravno-poslovna škola iz Niša. Učenici zrenjaninske škole drugo mesto osvojili su zahvaljujući uspesima svojih učenika. U kategoriji prvih razreda peto mesto zauzeo je Stefan Pavković. Među učenicima drugih razreda trećeplasirana je bila Gordana Bitević. U kategoriji učenika trećih razreda treće mesto osvojio je Teodor Držan dok je u kategoriji učenika četvrtih razreda petoplasirana bila Katarina Mirosavić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here