Jelena Pavlović o inicijativi za rešavanje problema stambenih kredita u švajcarskim francima

0
180

Član upravnog odbora Udruženja CHF Srbija Jelena Pavlović izjavila je da je inicijativa za rešavanje problema stambenih kredita u švajcarskim francima imala mnogo više smisla pre četiri godine kada su ti krediti bili u otplati.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da još jednom, sa saradnicima sagleda probleme građana zaduženih u švajcarskim francima.  On je naveo da treba da se vidi da li može da im se pomogne, a da se ne ugrozi ceo bankarski sistem, budžet Srbije i svi građani i njihova primanja. Da li ova najava predsednika može imati efekta na situaciju u kojoj se nalaze klijenti zaduženi u francima? Član upravnog odbora Udružennja CHF Srbija Jelena Pavlović smatra da inicijativa stiže sa zakašnjenjem.

Kako su naveli beogradski mediji najizvesnije rešenje problema koji traje duže od decenije i koji muči dužnike u Srbiji, jeste ukidanje valutne klauzule kojom su ovi zajmovi vezani za franke. To bi značilo da bi sledeće rate vredele isto kao i na samom startu kredita, i to u dinarima. Prema podacima Udruženja CHF, u Srbiji je u periodu od 2005. godine do 2011. više od dvadeset dve hiljade građana uzimalo ovakve kredite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here