Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Đurađ Jakšić izjavio je da nema razloga da izbori budu održani van redovnih termina i da nema valjanog  razloga da dođe do razdvajanja lokalnih,pokrajinskih i republičkih izbora.

Politički analitičari se slažu u oceni da je manje verovatno da parlamentarni izbori u Srbiji budu održani u junu ove godine, navodeći da bi bilo bolje da budu na proleće 2020. godine, jer bi do tada vlast i opozicija imali vremena da postignu konsenzus oko uslova za njihovo održavanje. Kako se u Srpskoj radikalnoj stranci komentarišu najave mogućih izbora i licitiranje sa datumima, glasilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Gradskog odbora SRS  u Novom Sadu Đurađu Jakšiću.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na jednoj od sednica Predsedništva izjavio da bi do izbora moglo doći ili u junu ove godine ili na proleće 2020.g. On je rekao da ih neće biti na jesen jer od 1. septembra počinju unutarstranački izbori  koji će biti okončani pre kraja godine.