Uroš Kršić o Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK

0
249

Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Voždovac Uroš Kršić ocenio je da Ramuš Haradinaj i Hašim Tači neće biti optuženi za zločine pred Specijalnim sudom ali da će doći vreme kada će za to morati da odgovaraju.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji obratilo se predsedniku Srbije sa apelom da ne vodi dijalog sa Haradinajem, Tačijem i drugim predstavnicima privremenih vlasti Prištine jer sve dok su oni deo tog dijaloga neće biti procesuirani pred Specijalnim sudom za zločine tzv. OVK.  Oni su pozvali Vučića da ne ide u Berlin zbog, kako su rekli, Haradinajevih zločina i kosmetskih žrtava. Kako komentariše ovaj apel, pitali smo predsednika Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Voždovac Uroša Kršića.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metihiji  je prošle jeseni u pismu američkom ambasadoru u Srbiji Kajlu Skotu i visokoj predstavnici Evropske unije Federiki Mogerini, upitalo zašto na pregovorima u Briselu nema Albanaca koji nisu činili zločine. Oni su postavili pitanje zašto na pregovore ne mogu da odu pošteni Albanci koji nisu činili zločine i čije ruke nisu okrvavljene. Udruženje je navelo da bi samo sa njima bili mogući dogovor i pomirenje dva naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here