Bespovratna sredstva po konkursu za opremanje stočarskih farmi

0
80

Predstavnici Pokrajinske vlade uručili su ugovore vredne više od sto četrdeset dva miliona dinara, korisnicima šezdeset devet poljoprivrednih gazdinstava, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po konkursu za opremanje stočarskih farmi.

Pokrajinska vlada obezbedila je deo novca za ovu veliku investiviju, kako bi se unapredila oblast stočarstva. Sprovođenje  novih mera agrarne politike, koje su usmerene na mala i srednja preduzeća kao i na poljoprivredna gazdinstva, kako je istaknuto, postaju prakasa Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević rekao je da je Pokrajinska vlada podržala ovu investicuiju sa osamdeset miliona dinara i posebno istakao zadovoljstvo da su među korisnicima ovih ugovora žene i poljoprivrednici mlađi od 40 godina.

Prilikom obilaska 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ambasador Republike Tunisa Sejf Alah Redzib uručio je predstavnicima Pokrajine „Drvo masline“ kao simbol mira i prosperiteta, za doprinos razvoju saradnje između AP Vojvodine i Republike Tunis.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here