Danas se za vršava 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

0
165

Po broju izlagača, a bilo ih je preko 1500 iz 60 zemalja, ali i po posetiocima, sklopljenim novim poslovima i ukupnom predstavljanju, sajam je već dobio visoku ocenu. I ovoga puta grad Zrenjanin imao je svoje predstavljanje na ovoj sajamskoj manifestaciji.

Zašto je Novosadski poljoprivredni sajam najpoznatiji u ovom delu Evrope videlo se i u proteklih sedam dana kada je ovu veliku sajamsku manifestaciju posetilo preko stotinu hiljada ljudi.Bilo je niz zanimljivih sajamskih sadržaja, ali i ovoga puta u centru pažnje bile su izložba mehanizacije i izložba stoke na kojoj je učestovalo oko 1.5oo grla stoke.

Sajam je imao i brojna stručna predavanja.Beležimo da je na štandu Zadružnog saveza Vojvodine posebno bilo zanimljivo pošto se sve više govori o razvoju zadrugarstva. Tako je Milan Krkobabić, ministar  za regionalni razvoj najavio i nove mogućnosti za mlade zadrugare u dobijanju državne zemlje u posed.

Po tradiciji na Sajmu se predstavljaju i zrenjaninski poljoprivrednici.Jedan od njih Peter Čorba i ovoga puta sa svojim izloženim eksponatima kravom i junicom simentalske rase dobio je najviša sajamska priznanja.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina  sa grupom poljoprivrednika posetio je, takodje sajam. Grad Zrenjanin je bio i pokrovitelj završne manifestacije u stočarstvu kada je na aukciji bila stoka.

Predstavnici lokalne vlasti posetili su još neke štandove, pre svega kolektiva sa ovog podruičja Banata.Tako je kompanija Konzul iskoristila priliku da gradu dariva jednu donaciju.U pitanju je opremanje dečijeg igrališta u naselju D-3.

Dodajmo da je Konzul upravo na ovom Sajmu osvojio i dva šampionska pehara i to u izvozu uljane repice i mineralnog djubriva i danas se ovaj kolektiv ubraja medju tri vodeća u zemlji u izvozu žitarica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here