Raspisani konkursi za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2019.godini

0
124

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je i ove godine raspisalo konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2019.godini.

Savet za nacionalne manjine je, u cilju obezbeđivanja uslova za dostupnost kulturnih vrednosti i zaštitu kulturnog identiteta i nasleđa nacionalnih manjina, usvojio predlog da prioritetna oblast za finansiranje programa i projekata iz Fonda u ovoj godini bude kultura. Državni sekretar u Ministrastvu državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak je tim povodom rekao.

Pravo učešća na Konkursu imaju ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina sa sedištem na teritoriji Republike Srbije. Minimalna vrednost odobrenih sredstava po pojedinačnom programu ili projektu ne može biti manja od sto pedeset hiljada dinara, a maksimalna vrednost odobrenih sredstava ne može biti viša od milion dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here