Manifestacija “Žogarija-Loptarija” biće održana 31. maja na trgu slobode u Zrenjaninu

0
125

Sportsko-rekreativna manifestacija “Žogarija-Loptarija” biće održana na gradskom trgu 31.maja sa početkom u 15 časova. Program manifestacije predstavljen je na konferenciji za mediji, održanoj u Multimedijalnoj sali gradske kuće.

Konferenciji za medije na kojoj je najavljena manifestacija “Žogarije-loptarije” koja se organizuje već 14 godina u region, 9 u Srbiji I po 4 put u našem gradu, prisustvovali su Goran Delić, direktor Žogarije za Srbiju, Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Vukosava Đapić Atanacković generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina. Na žogarijama u našem gradu učestvovaće učenici niđih razreda osnovnih škola sa teritorije grada. Učešće će uzeti one škole koje nisu učestvovale na prošlogodišnjoj manifestaciji, a jednako će biti zastupljene i seoske i gradske škole. Prolećni deo žogarije je tokom marta, aprila i maja  održan u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a na republičkom nivou “Žogarije – Loptarije” počinju 29.maja u Raški.

Prošle godine baš u našem gradu održano je republičko finale ove manifestacije, ove godine ona će biti u znaku ženskog rukometa pa će tako istog dana u Kristalnoj dvorani biti odigrana utakmica između reprezentacija Srbije i Poljske sa početkom od 20:15, a prema najavama selektora naše reprezentacije dve reprezentativke će biti i gošće Žogarije na gradskom trgu.  Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Sime Salapure ovogodišnja manifestacija je prilika da se našem gradu predstave region i Evropa, ali i da se grad Zrenjanin predstavi regionu i Evropi u najboljem svetlu te je pozvao sve naše sugrađane, prvenstveno školarce i njihove roditelje da uzmu učešće u ovoj manifestaciji.

Svaki učesnik ovogodišnje Žogarije dužan je da na manifestaciju donese kilogram stare hartije koja će po završetku biti predate Papir servisu i Eko Papiru,a novac dobijen njenom prodajom biće iskorišćen kao stipendija za nekog od učenika učesnika manifestacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here