Predsednik Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Španije Migela Fuertesa Suaresa

0
96

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Španije Migela Fuertesa Suaresa, kome je zahvalio na dobroj saradnji.

Predsednik je zahvalio i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom Suares doprineo unapređenju odnosa Srbije i Španije. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i aktivnoj podršci u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije. On je istovremeno potvrdio da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Španije. Prema Vučićevim rečima Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije, a raduje visok nivo razumevanja i poverenja između naših dveju zemalja.On je izrazio uverenje da bi poseta kralja Felipea Šestog i drugih španskih zvaničnika značajno doprinela produbljivanju odnosa i širenju saradnje.

Predsednik Vučić je, takođe, izrazio zahvalnost Španiji na podršci evrointegracijama naše zemlje. Ambasador Fuertes Suares je čestitao predsedniku Vučiću na uspešnim reformama, koje su dovele do značajnog napretka srpske ekonomije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu iskorišćene sve mogućnosti, izrazivši nadu da će kontakti između srpskih i španskih kompanija biti intenzivniji, posebno po uspostavljanju direktnih aviolinija između Beograda i Madrida, odnosno Barselone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here