Održana je druga sednica Organizacionog odbora formirana od strane rvačkog kluba Proleter

0
151

U Hotelu Vojvodina održana je druga sednica Organizacionog odbora formirana od strane rvačkog kluba Proleter, povodom obeležavanja jubileja 100 godina rvačkog kluba Proleter.

Druga sednica Organizacionog odbora formirana od strane rvačkog kluba Proleter održana je u konferencijskoj sali Hotela Vojvodina i sadržala je ukupno 4 tačke. Na sednici se govorilo o usvajanju zapisnika sa prethodne sednice Organizacionog odbora rvačkog kluba ,,Proleter’’ iz Zrenjanina kao i o izveštaju o radu odbora u periodu između dve sednice. Predsednik Organizacionog odbora Simo Salapura podsetio je na bogatu istoriju rvanja u gradu Zrenjaninu, s obzirom na to da se ove godine obeležava značajan jubilej 100 godina rvanja u našem gradu. Potom je objasnio i kako će taj jubilej biti obeležen.

Prvo dešavanje kojim započinje obeležavanje 100 godina rvanja u gradu Zrenjaninu biće Memorijal Darka Nišavića. O kakvom takmičenju je reč i koliko je značajno rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

U proteklom periodu održano je državno prvenstvo u rvanju a Željko Trajković je to prokomentarisao na sledeći način:

U sklopu obeležavanja velikog jubileja u planu je i izrada monografije na kojoj se već uveliko radi. O tome je govorio Robert Molnar, potpredsednik Organizacionog odbora i autor monografije.

Na međunarodnoj sceni zrenjaninski rvači beleže uspehe kojima se malo koji klub može pohvaliti.  1964. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju Simić je osvajio zlatnu medalju. i od tada, ne postoji rang svetskog i evropskog takmičenja sa koga Zrenjaninci nisu doneli medalje. Veliki jubilej biće obeležen u našem gradu tokom ove godine a centralna proslava očekuje se krajem avgusta i početkom septembra tokom održavanja manifestacije Dani piva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here