Božidar Spasić: Izmene Krivičnog zakonika su kozmetičke prirode

0
280

Nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić ocenio je da su izmene Krivičnog zakonika kozmetičke prirode , a da je mnogo važnije da se za teška dela kod nas ne propisuju blage kazne.

Kazna doživotnog zatvora, uvođenje novih krivičnih dela, strože kazne za povratnike, ali i dilere droge, samo su deo izmena Krivičnog zakonika koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije. Hoće li izmene Zakona uticati na to da se stopa kriminaliteta i teških krivičnih dela u Srbiji donekle smanji? Govoreći o ovoj temi nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić je naglasio da pooštravanje kazni za kriminalce ne znači mnogo jer onaj ko se bavi kriminalom ne odustaje lako od tog bavljenja.

Strožu kaznenu politiku najavio je i sam predsednik Srbije u januaru ove godine. Predstavnici stručne javnosti su sa svoje strane naveli da je važno jačanje države u borbi protiv kriminala, ali su upozorili da strože kazne ne moraju nužno da utiču na smanjenje učestalosti krivičnih dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here