Srbija protiv Poljske vadi vizu za Svetsko prvenstvo

0
188

Rukometašice reprezentacije Srbije pripremaju se u našem gradu za utakmicu koju u petak, 31. maja, igraju u Kristalnoj dvorani protiv reprezentacije Poljske

Ženska rukometna prezentacija Srbije u petak igra kvalifikavioni meč za svetsko prvenstvo protiv reprezentacije Poljske.

Članice rukometne reprezentacije Srbije borave u našem gradu gde se pripremaju za kvalifikacionu utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo koju će odigrati protiv reprezentacije Poljske u petak 31.maja od 20:15 u Kristalnoj dvorani. U Zrenjaninu će biti odigrana prva utakmica baraža dok je drugi susret sa Poljakinjama zalazan za 6.jun u Lubinu. Trening rukometašica posetio je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je rekao da je Zrenjanin nadaleko poznat kao dobar domaćin i grad sporta, ali i dobar poznavalac rukometa.

U sastavu reprezentacije, na poziciji beka nalazi se zrenjaninka Jelena Lavko, koja je optimista pred mečeve sa reprezentacijom Poljske, koju naše rukometašice dobro poznaju jer su je decembra savladale na startu Evropskog prvenstva u Nantu rezultatom 30:23.

Selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović je rekao da devojke imaju punu podršku stručnog štaba i da je ubeđen da će na predstojećim utakmicama dati sve od sebe i da će  ih odigrati na visokom nivou što bi trebalo da obezbedi pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti održano decembra u Japanu.  Svi u reprezentaciji ističu da je Zrenjanin grad rukometne tradicije, koji poznaje rukomet i u kom sada vlada euforija zbog povratka Proletera u Superligu Srbije, a i da se iskazao kao odličan domaćin rukometašima na utakmici protiv Belgije prošlog oktobra, kada je hala bila puna, a utakmica protekla u odličnoj atmosferi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here