Druga autoslalom trka ,,Nagrada Banata’’

0
126

U nedelju 2.juna održano je takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin” u industrijskoj zoni Bagljaš-Elemir.

Autoslalom takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin” prvi put je održano prošle godine, na licenciranoj stazi na delu obilaznice oko Zrenjanina. U nedelju, 2.juna, održano je drugo autoslalom takmičenje čiji je organizator automobilsko sportsko udruženje ,,nGage Racing” iz Beograda, uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina i suorganizaciju AMK „Petrovgrad“.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da grad Zrenjanin ima kapaciteta da organizuje ovakav vid sportskih takmičenja s obzirom na to da poseduje dve licencirane staze.

Zapažene rezultate na takmičenju ostvario je bračni par Damarija iz Hrvatske. Oni su ovom prilikom izneli svoje utiske.

Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija autoslalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije već petu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here