Uspeh učenica iz Belog Blata na Čitalačkoj znački

0
144

OŠ Bratstvo jedinstvo iz Belog Blata učestvovala je na manifestaciji Čitalačka značka a zapažene rezultate ostvarile su učenice Milica i Tereza Superov.

Tradicionalna manifestacija Čitalačka značka održana je po 36.put. Proglašeni su najuspešniji autori čitalačkih dnevnika u kategoriji učesnika od I do VIII razreda osnovne škole. Ove godine Biblioteci je predato oko 400 dnevnika iz 24 škole, a neka odeljenja su bila posebno maštovita i osmisla kreativne kolekcije u kojima su doneli svoje dnevnike.

Zapažene rezultate na pomenutoj manifestaciji ostvarile su i dve učenice iz OŠ Bratstvo jedinstvo iz Belog Blata, Milica i Tereza Superov.  Tereza je osvojila nagradu za idejno rešenje dnevnika dok je Milica pohvaljena od strane nastavnice književnosti, Sonje Tasevski, za čitalačko učešće mereno u broju pročitanih knjiga u toku jedne godine. OŠ Bratstvo jedinstvo iz Belog Blata i dalje pokušava sa očuva pisanu reč, da neguje i eventualno iznedri sledbenike i nastavljače tog poželjnog   vaspitno-obrazovnog procesa i  inicijalnog uvoda u kasnija saznanja i korisna životna delanja. Ovakve i slične manifestacije korisne su za očuvanju pismenosti i svega što ta aktivnost doprinosi u izgradnji dobrih i poželjnih  ljudskih vrednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here