Velimir Abramović o polemici koja se vodi u javnosti oko doktorata ministra Siniše Malog

0
1678

Prof.dr Velimir Abramović je ocenio da će se polemika koja se vodi u javnosti oko doktorata ministra Siniše Malog odraziti pored ostalog i na mesto naših univerziteta na Šangajskoj listi.

Profesor Raša Karapandža koji je doveo u pitanje doktorat ministra finansija Siniše Malog, kako su preneli mediji, zamolio je  Komisiju koja je ocenila da je doktorat Siniše Malog validan,  da saopšti ‘’koliko je procenata u redu da se iskopira od reči do reči, pa da studenti znaju- možemo da ukrademo pet procenata, ali ako pređemo pet procenata to nije dobro”. Koliko javna polemika koja se vodi  u javnosti povodom ovog doktorata može da naškodi budućim doktorima nauka i koliko ona može da šteti reputaciji naših naučnika i nauke u svetu, pitali smo prof.dr Velimira Abramovića.

Profesor Raša Karapandža koji je osporio doktorat Siniše Malog kako je najavljeno, podneće žalbu rektorki Beogradskog univerziteta na odluku Komisije Fakulteta organizacionih nauka. Iako nije član BU, Karapandža će podneti žalbu jer će se na osnovu njegove žalbe i priloga o plagijatu toj inicijativi priključiti i neki profesori Beogradskog univerziteta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here