Akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“

0
235

U okviru akcije “Nedelja za čistiju Vojvodinu” u našem gradu  je očišćen prostor oko jezera u naselju Mala Amerika. Akciji je prisustvovao i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić

Akciju “Nedelja za čistiju Vojvodinu” sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine tokom ove nedelje na 36 lokacija u 20 jedinica lokalnih samouprava. Pored jedinica lokalnih samouprava u ovoj akciji učestvuju i Javno preduzeće “Vojvodinašume” i nacionalni park Fruška Gora gde je akcija i otpočela i gde je očišćeno 5 lokaliteta. U našem gradu očišćen je proctor oko gradskog jezera u naselju Mala Amerika, a u čišćenju su pored čelnika gradske vlasti učestvovali I direktori javnih preduzeća i ustanova iz našeg grada. Cilj akcije prema rečima pokrajinskog sekretara Vladimira Galića jeste da se očisti Vojvodina, da se sankcionišu oni koji je zagađuju, a na kraju cilj je i njeno pošumljavanje.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da su trenutno pojačane aktivnosti radnika JKP “Čistoća i zelenilo” na uređenju grada, kao i da je raspisan konkurs za čišćenje divljih deponija u gradu i naseljenim mestima.

Akicja “Nedelja za čistiju Vojvodinu”, kao i akcija “Nedelja za zeleniju Vojvodinu” proizlaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini koja je usvojena 28.maja. Ovom Deklaracijom pored organizovanja ovih akcija predviđeno je i da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu kako bi se zaštitila priroda i obezbedio lepši i zdraviji život građana u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here