Otvaranje Kulturnog centra na Zlatiboru

0
110

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je na otvaranju novog zdanja Kulturnog centra na Zlatiboru rekao da je  Zlatibor model turističke destinacije koji želimo da razvijamo u celoj zemlji.

Ministar Ljajić je u prisustvu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića i brojnih gostiju rekao da je jedan novi Kulturni centar jedan od retkih projekata u prethodnih pet godina u koji je Vlada uložila manje sredstava nego što su za njegovu realizaciju dali lokalna samouprava i lokalna turistička organizacija. On je dodao da nikakvih dilema nema kada je ovaj projekat bio u pitanju, i da veruje da će objekat i njegovi sadržaji privući nove turiste, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Zahvaljujući se ministru Ljajiću, svim svojim saradnicima i izvođačima radova, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da je objekat Kulturnog centra na Zlatiboru završen za dve i po godine i čija je vrednost dve stotine dvadeset sedam miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije je u ovaj objekat uložilo četrdeset pet miliona a opština Čajetina i lokalna turistička organizacija sto osamdeset dva miliona dinara.

Inače, Kulturni centar na Zlatiboru je savremeni multifunkcionalni objekat površine od  hiljadu devet stotina dvadeset pet metara kvadratnih sa nizom sala i sadržaja: scenom za pozorišne predstave i filmske projekcije kapaciteta tri stotine  mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim salama, medija centrom i drugim prostorima. U objekti se nalazi i deo smeštajnih kapaciteta a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here