Đurađ Jakšić: Veoma malo sredstava je bilo usmereno na kapitalna ulaganja

0
296

Poslanici Srpske radikalne stranke na 32.sednici Skupštine AP Vojvodine nisu glasali za donošenje odluke o Završnom računu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu. Prema oceni predsednika poslaničke grupe radikala Đurađa Jakšića, veoma malo sredstava je bilo uslmereno na kapitalna ulaganja dok su ogromna sredstva otišla na tekuću potrošnju.

Završni račun budžeta Vojvodine za prošlu godinu, koji je bio projektovan na nivou od sedamdeset tri koma četrdeset sedam milijardi dinara, kako je rekla pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović pokazao je da su planirani prihodi ostvareni gotovo devedeset osam odsto.

U prošloj godini je ostvaren i suficit u vrednosti od tri milijarde i osamnaest miliona dinara. Obrazlažući svoje protivljenje predloženoj odluci o Završnom računu budžeta Pokrajine, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić je rekao da radikali nisu pre svega zadovoljni realizacijom i strukturom rashodne strane budžeta.

Jakšić je istakao i da su u delu budžeta koji je ’’potrošački’’ –reprezentacija,službena putovanja i specijalizovane usluge, izdaci drastično povećani za tri stotine osamnaest miliona dinara , pa nema ni reči o štednji koju je obećavao predsednik pokrajinske Vlade.

Kako je rekao Jakšić, Srpska radikalna stranka je očekivala i da će izdvajanja za poljoprivredu,socijalnu zaštitu, privredu , kulturu i druge oblasti biti mnogo veća ali da se to nije dogodilo.

Predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke je naglasio i da je tokom 2018.g. uludo potrošeno gotovo dve milijarde dinara za projekte i fondove od kojih nije bilo koristi za građane.

Trideset drugoj sednici Skupštini AP Vojvodine nije prisustvovao deo opozicionih poslanika, a prisutni poslanici su  većinom glasova na kraju rasprave  usvojili odluku o Završnom računu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here