Novica Stevanović: Rat je nametnut Srbiji

0
364

Pukovnik u penziji i publicista Novica Stevanović je izjavio da je rat koji je nametnut Srbiji 1999.godine usledio kao akt samovolje NATO vojne alijanse koja je zloupotrebila organizaciju UN pa zato pitanje oduzimanja činova generalima ne treba posmatrati jednostrano.

Komitet pravnika za ljudska prava – Jukom ocenio je da  bi oduzmanje čina generalima osuđenim za ratne zločine imalo najviše simboličan značaj i ne bi uticalo na prava koja generali već imaju, kao što je penzija. Samo oduzimanje činova bilo bi simbolički jaka poruka u odnosu na one druge generale koje su se časno ponašali u ratnim dejstvima. Sama ta odluka, odnosno ukaz kojim bi se nekom ukinuo čin bi  doveo do nekog okretanja ka tome da se ratni zločinci moraju kazniti. Pukovnika u penziji i publicistu Novicu Stevanovića smo pitali  kako komentariše ovakvu ocenu Jukom-a.

General u penziji Vladimir  Lazarević koji je kao haški osuđenik izdržao kaznu, nedavno je prokomentarisao to što su pojedini mediji i strane diplomate kritikovali to što je na Dan pobede predvodio povorku niškog “Bemrtnog puka”. On je rekao da je bio haški optuženik i haški osuđenik, a ocenio je  kao drskost komentare diplomatskih predstavnika, podsetivši da su njihove zemlje izvršile najveći zločin u 20. veku, bombardovanjem Srbije 1999. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here