Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja Toplane Srbije

0
181

Članovi Upravnog odbora poslovnog udruženja ,,Toplane Srbije’’ održali su sastanak u Gradskoj kući u Zrenjaninu. Pre početka novinarima su se obratili direktor poslovnog udruženja Toplane Srbije  Dejan Stojanović, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić i direktor novosadske toplane Dobrosav Arsović. U grejnoj sezoni 2018/2019, prema rečima Stojanovića, svi daljinski sistemi u Republici Srbiji proizveli su oko 7 000 giga vat sati toplotne energije.

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić istakao je da je grejna sezona ocenjena kao uspešna bez obzira na to što je bila produžena u maju mesecu.

Direktor novosadske toplane Dobrosav Arsović osvrnuo se na cenu grejanja i tom prilikom istakao da je Toplana u Novom Sadu u prethodnom periodu četiri puta smanjila cene dok je u  ovoj grejnoj sezoni to uradila dva puta.

Tokom sednice bilo je reči o grejnoj sezoni 2018/2019, problemima sa kojima se Toplane u Srbiji suočavaju, ceni toplotne energije kao i o potraživanju Toplana kako od poslovnih kupaca tako i od građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here