Uručeni ugovori za sufinansiranje pčelarstva

0
100

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je u Kikindi, uručio dvadeset devet ugovora namenjenih sufinansiranju pčelarstva nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, od kojih je dvadeset osam sa teritorije Kikinde.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je u Kikindi, uručio dvadeset devet ugovora namenjenih sufinansiranju pčelarstva  nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, od kojih je dvadeset osam sa teritorije Kikinde. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je delovao interventno i obavio je niz sastanaka sa Savezom pčelarskih organizacija Vojvodine, pa i Srbije, sa namerom da se pomogne pčelarima u Kikindi, koji su gotovo u potpunosti pretrpeli štetu posle prolećnog pomora pčela, a mnogima od njih to je jedini izvor egzistencije.

Reč je o dodeli sredstava po osnovu drugog ovogodišnjeg konkursa, namenjenog za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini.

Prilikom dodele ugovora, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Radomir Vlačo je istakao da se ovako brzo reagovanje nakon incidenta i pružanje pomoći pčelarima po prvi put dešava u Srbiji. Prema njegovim rečima, dodeljena sredstva predstavljaju interventnu pomoć, a rezultati analiza uginulih pčela pokazaće da li postoji mogućnost nadoknade štete i na drugi način.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here