Polaganje venaca povodom Dana ustanka u Drugom svetskom ratu

0
149

U nedelju, 7.jula obeležen je Dan ustanka naroda Srbije u Drugom svetsku ratu polaganjem venaca na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu

Centralna ceremonija povodom obeležavanja Dana ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu održana je u nedelju 7.jula ispred zgrade komiteta gde su vence na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu položili predstavnici Srednjobanatskog upravnog okruga, grada Zrenjanina, Vojske Srbije – Komande garnizona Zrenjanin i gradskog odbora SUBNOR-a. Na taj način obeležena je 78 godišnjica od početka oružanog ustanka protiv fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu. O ovom značajnom događaju govorio je Miloš Cvetić, predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a.

U ime grada Zrenjanina prisutnima se obratila zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica koja je podsetila da su u oba svetska rata Srbija i srpski narod bili na strani saveznika.

Dan ustanka naroda Srbije obeležen je u mnogim gradovima sa željom da se takve strahote nikada ne ponove i da se rat nikome više ne desi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here