Ministar Dačić sa savetnikom predsednika SAD-a Džonom Boltonom

0
116

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Vašingtonu, na marginama ministarske konferencije posvećene verskim slobodama, sa savetnikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom.

Dačić je tokom razgovora izrazio interes Srbije da se bilateralni odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama dodatno unaprede i podignu na viši nivo, posebno imajući u vidu savezništvo dveju zemalja u oba svetska rata.

Bolton je složivši se sa ocenom Dačića o neophodnosti daljeg unapređenja bilateralnih odnosa na svim nivoima, posebno istakao rešenost aktuelne administracije Sjedinjenih Američkih Država da podrži što skoriji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom visokog predstavnika EU za spoljne poslove.

Prvi potpredsednik Vlade iskoristio je sastanak da izrazi opredeljenost naše zemlje , kao garanta regionalne bezbednosti i stabilnosti, ka njihovom daljem jačanju, te u tom smislu je preneo spremnost naše zemlje na otvorenu saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here