Poklon Ruske federacije deset oklopno izviđačkih vozila BRDM 2

0
127

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu na deset oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2, koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Ruske Federacije.

Predsednik je rekao da su ovo izuzetna, vrhunska izviđačka vozila koja dramatično snaže ukupnu manevarsku sposobnost i vatrenu moć naše Kopnene vojske.

Predsednik Vučić je ponovio i ovom prilikom da vojnicima, a tako i oficirima, sledi značajno povećanje plata i ove godine, a veruje da će to biti slučaj i sledeće, jer država stalno snaži.

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko je izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću zbog njegovog čvrstog stava u korist razvoja rusko-srpskih odnosa i saradnje. Ambasador je istakao da je Rusija spremna i biće spremna i predsednik Putin je to rekao, za vojnu i vojno-tehničku saradnju sa Srbijom polazeći od toga da jačanje oružanih snaga i operativne sposobnosti predstavlja neotuđivi deo suvereniteta i teritorijalnog integriteta države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here