Anketa – Priprema zimnice

0
145

Svake godine u ovo vreme većina domaćica počinje da kalkuliše šta se više isplati – da kupe ili da uprkos nedostatku vremena ili umeća same naprave zimnicu. Ipak, računica je čista, one porodice koji se opredele da u domaćoj radinosti pripreme zimnicu potrošiće najmanje tri puta manje novca, a zimnica će biti kvalitetnija.

Na zrenjaninskim pijacama sve se šareni od boja voća i povrća, tezge su prepune, ali još uvek nema mnogo kupaca, mada polako počenju pripreme za tradicionalno stavljanje zimnice. Domaćice čekaju, kako kažu, pravo vreme za spravljanje zimskih poslastica, ali ima dosta i onih koje očekuju da će sredinom septembra i cene biti malo povoljnije. Pitali smo naše sugrađane spremaju li sami zimnicu, a odgovore pogledajte u anketi koja sledi.

Domaćice koje su prethodnih godina odložile opremu za pripremanje zimnice, a trpezu snabdevale gotovim industrijskim ukiseljenim proizvodima, ove sezone će zbog krize ponovo posegnuti za teglama, šerpama i roštiljima. Jer, računica većine iskusnih kuvarica, pokazala je da se može uštedeti znatna suma novca ukoliko se đakonije pripreme kod kuće.

Iako industrija to ne priznaje i svoje proizvode deklariše kao „proizvedene od najkvalitetnijih plodova”, javna je tajna da se od proizvođača za ove svrhe otkupljuje voće i nižih kategorija. Dakle, domaća zimnica ima i tu prednost jer kupac sam bira plodove, siguran je da u teglama nema aditiva, a tokom zimskih meseci će se po potrebi umesto u trgovinama snabdevati u svom špajzu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here