Vladimir Radomirović o medijskim konkursima u Beogradu

0
141

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović je ocenio da se pojedini ljudi pojavljuju na medijskim konkursima u Beogradu kako bi prevarama došli do dodatnog novca.

Udruženje novinara Srbije odreklo se nedavno četiri stotine dvadeset hiljada dinara dobijenih na medijskom konkursu Grada Beograda iz protesta što su milione dobili mediji rekorderi u kršenju Kodeksa novinara Srbije, a u komisiju za ocenjivanje projekata nisu imenovani predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja, niti poznati medijski stručnjaci. Kome je u interesu da na ovakav način deli sredstva namenja informisanju svih građana Srbije, glasilo je pitanje koje smo uputili predsedniku Udruženja novinara Srbije Vladimiru Radomiroviću.

Na ovogodišnjem konkursu Grada Beograda za sufinansiranje beogradskog Sekretarijata za informisanje, tabloidi Alo i Informer dobili su jedanaest koma pet miliona dinara. Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije, prema monitoringu Saveta za štampu, ova dva informativna glasila su imala ukupno hiljadu pet stotina dvadeset devet prekršaja Kodeksa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here