Lav Pajkić: Građani pojedine poteze opozicionih lidera tokom protesta nisu prihvatili

0
194

Novinar Lav Pajkić je izjavio da građani pojedine poteze opozicionih lidera tokom protesta očigledno nisu prihvatili , a posebno upad u zgradu RTS-a koji je sigurno bio jedan od agresivnijih postupaka.

Pojedini politički analitičari su ocenili da su se sve ideje opozicionih lidera koji su se priključili građanskim protestima i pokušali da se nametnu kao vođe, svele na bojkot institucija i pretnju neizlaskom na izbore. Prema istim ocenama protesti nisu utihnuli zbog leta i godišnjih odmora, već zbog toga ‚‚što narod neće one koji ih organizuju, posebno one koji se koriste nasilnim metodama.‚‚ Novinara Lava Pajkića smo zamolili da odgovori na pitanje kako ocenjuje  trenutno raspoloženje onih koji su protestovali prethodnih meseci i da li se može reći da su protesti doneli nekakav rezultat.

Antivladini protesti su počeli 8. decembra u Beogradu nakon što je Borko Stefanović, pretučen u Kruševcu uoči održavanja tribine opozicionog Saveza za Srbiju. Učesnici protesta traže stvaranje fer izbornih uslova, omogućavanje nezavisnosti rada kontrolnih tela, stvaranje uslova za povratak opozicije u parlament i otvorenost  javnih servisa za opoziciju. Organizatori su najavili da proteste u narednom periodu neće obustaviti kao i da će nastaviti sa pritiskom na aktuelnu vlast.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here