Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao otvaranju novog autoputa „Miloš Veliki“

0
166

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedelju, 18. avgusta, prisustvovao otvaranju novog autoputa „Miloš Veliki“ i istakao je da je novi autoput ponos cele Srbije.

Predsednik Vučić je naglasio da sve što se gradi ima za cilj spajanje srpskog naroda, te da je za izgradnju novog autoputa bilo potrebno mnogo truda i napora celog naroda dodavši da se na ovaj put čekalo sedamdeset četiri godine. On je rekao da je ponosan što novi autoput nosi naziv po Milošu Obrenoviću, koji je, uradio mnogo za našu zemlju – ostavio slobodnu Srbiju, prvi Ustav, škole, muzeje. Predsednik Vučić je podvukao da je izgradnja puteva tek početak i rekao da je doneta odluka da se krene u pripremu za izgradnju autoputa “Vožd Karađorđe”.

Predsednik Vučić je rekao da sve ono što je izgrađeno predstavlja kilometre naše snage, mira i slobode.

Predsednik je naveo da će u narednom periodu biti više urađeno na poboljšanju kvaliteta života građana Srbije, a novi autoput je jedan od prvih simbola novog kvaliteta takvog života.

Predsednik Vučić je naglasio i da u narednim godinama ostaje da se uradi najteža i jedna od najvažnijih deonica koja svima znači, a to je put prema Crnoj Gori. On je istakao da je srećan, jer su kineski partneri zainteresovani za gradnju puta Beograd – Zrenjanin, dok trenutno kineska firma CRBC gradi i deonicu autoputa Preljina – Požega. Predsednik Vučić  je preneo i da je dobio obećanje od kineskih predstavnika da će ta deonica biti otvorena pre kraja 2021. godine.                                                                                                                                                Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je šezdeset dva koma sedam kilometara. Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od sto trideset km/h, širine je dvadeset osam koma četiri metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom. Na novom putu nalaze se četrdeset dva mosta i nadvožnjaka, a najduži most dugačak je preko pet stotina osamdeset metara, dok je na trasi zbog bezbednosti postavljeno ukupno oko dve stotine kilometara odbojne ograde.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here