Promocija Dana piva u Temišvaru

0
113

Turistička organizacija grada Zrenjanina i Grad Zrenjanin prigodnim programom pozvali su stanovnike Temišvara na predstojeće, 34 po redu Dane piva.

Tradicionalna manifestacija Dani piva koja se ove godine održava po 34 put svake godine okupi veliki broj posetilaca ne samo iz Zrenjanina i Srbije nego i iz regiona, pogotovo iz Rumunije, što je bio i razlog da delegacija našeg grada poseti Temišvar i pozove tamošnje stanovnike da posete 34 Dane piva od 26.avgusta do 1.septembra. Generalni konzul Srbije u Temišvaru Vladan Tadić rekao je da je broj turista iz Rumunije iz godine u godinu sve veći i da je u odnosu na prošlu godinu veći za čak 10% što je izuzetno važno jer je to prilika da se naša dva naroda još više upoznaju i zbliže.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak rekao je da će oni koji dođu po prvi put na Dane piva imati razlog da dođu opet, a za one koji su već bili očekivanja će biti opravdana.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura rekao je da grad beleži ekonomski i privredni razvoj, a da je želja da se dalje razvijaju i turistički potencijali. On je takođe naglasio i da su ovo prvi Dani piva u poslednjih 10 godina na kojim će se služiti Zrenjaninsko pivo.

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina rekao je da je turizam u Zrenjaninu u punom razvoju što je rezultat snažnog ekonomskog i privrednog rasta, a dokaz za to je pola miliona posetilaca na Danima piva.

“Magični Zrenjanin” predstavljen je stanovnicima Temišvara kroz trikove Harija Magnusa i kroz igru i pesmu KUD “Pionir”. Kao i svake godine uz toplu dobrodošlicu stanovnici ovog dela Banata biće dragi gosti Zrenjanina tokom Dana Piva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here