Deca sa Kosova i Metohije posetila Crveni krst Zrenjanin

0
200

Deca sa Kosova i Metohije u subotu 24. avgusta posetila su Crveni krst Zrenjanin u okviru četvorodnevne posete Novom Sadu .

Crveni krst Zrenjanin je već četvrtu godinu za redom domaćin deci sa Kosova i Metohije. Četrdesetpetoro dece osnovnoškolskog uzrasta u pratnji vaspitača i predstavnika opštinske uprave, ustanova i institucija opštine Ranilug i opštine Parteš posetili su naš grad u okviru četvorodnevne posete Novom Sadu. U velikoj Sali Crvenog krsta prisutne goste pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i sekretarka crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević. Koja je ovom prilikom istakla da je ponosna na ovu aktivnost koja se realizuje godinama.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura je rekao da je cilj ovih poseta građenje novih prijateljstava kao i upoznavanja sa kulturom grada Zrenjanina.

Predsednici opština Parteš i Ranilug istakli su da su zadovoljni ovom posetom, jer je to dobra prilika da se deca sa KiM upoznaju sa znamenitostima u AP Vojvodini.

Nakon prijema u Crvenom krstu Zrenjanin, gosti su u toku dana prošetali centrom grada uz pratnju vodiča, posetili dvorac Kaštel Ečka i pogledali projekciju filma u bioskopu. Crveni krst Zrenjanin je ovom prilikom želeo deci da predstavi Grad Zrenjanin, njegove kulturne znamenitosti i prirodnu baštinu kao i da im priredi prijatne trenutke u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here