U Novom Bečeju održana je tradicionalna manifestacija Velikogospojinski dani

0
245

U Novom Bečeju održana je tradicionalna manifestacija Velikogospojinski dani koja je i ove godine okupila veliki broj posetilaca.

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju održani su ove godine 26. put od 22. do 27. avgusta. Kao i svake godine do sad, zagrevanje za nekoliko dana odlične zabave počelo je u četvrtak u Ulici zanatskog piva. Čuveni banatski kulinarski specijaliteti, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, revija najlepših paradnih konja samo su deo onoga što su Novobečejci ponudili posetiocima pomenute manifestacije. O programima govorio je predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

Prva proslava Gospojine počela je 1994. godine kada je i prvi put upriličena revija paradnih zaprega na Tiskom keju gde su se konjički klub Vranjevo i njihovi gosti predstavili svojim sugrađanima i posetiocima defileom paradnih zaprega i konja. Nešto više o ovoj tradiciji i samom događaju rekao je Miodrag Mića Dujin, predsednik konjičkog kluba Vranjevo.

U samom centru Novog Bečeja kao i svake godine bio je održan Etno bazar koji je svojim šarenilom privlačio posetioce svih generacija. U pitanju je posebna izložbeno-prodajna manifestacija rukotvorina, proizvoda starih zanatlija, slatkiša, štrudla i ostalih poslastica koje su tipične za Vojvodinu.

Još jedna atrakcija Velike Gospojine u Novom Bečeju bila je ulica zanatskog piva gde su posetioci mogli da uživaju u preko 80 vrsta kraft piva.

Organizatori su mislili i na najmlađe posetioce Velike Gospojine pa su tako organizovali Dečju ulicu i Avliju zabavliju i tim povodom je priređen raznovrstan program.

Posetioci su tokom trajanja manifestacije uživali u raznovrsnim programima, kao i u blagodetima koje reka Tisa pruža svima onima koji dođu u Novi Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here