Ministar Nenad Popović u poseti Zrenjaninu

0
155

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović boravio je danas u našem gradu gde je najpre prisustvovao radnom sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, a potom i posetio „Startit centar“.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najpre je u gradskoj kući prisustvovao sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina i njegovim saradnicima na kom je bilo reči o dosadašnjoj saradnji u ovom resoru, kao i o budućim planovima. Nakon sastanka ministar je posetio „Startit centar“ u čije opremanje je uloženo 17 miliona dinara. Ministar je rekao da je novac uložen na najbolji mogući način te da je mladim Zrenjanincima okupljenim u „Startit centru“ omogućeno da rade u uslovima u kakvim rade i njihove kolege u svetu, ali i da svi koji za to imaju potrebu dobiju podršku u vidu besplatnih predavanja i pravnih saveta, kao i mentora koji će raditi sa njima. On je istakao da je mladim ljudima dovoljno da imaju ideju čime žele da se bave, a da će im u ostvarivanju ideje i grad Zrenjanin i Republika Srbija pružiti svu potrebnu pomoć.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, rekao je nakon posete “Startit centru” da nekoliko IT kompanija već uspešno posluje u našem gradu, kao i da je ostvarena dobra saradnja sa Tehničkim fakultetom “Mihajlo Pupin”, a i da veliki broj mladih ljudi zaradu ostvaruje upravo u IT sektoru.

“Startit centar” u Zrenjaninu je postigao veliki uspeh u svom radu s obzirom da je u proteklih 10 meseci organizovano preko 130 događaja I da beleži posetu od preko 2500 ljudi

Ministar Popović je rekao da je izvoz iz usluga, servisa i proizvoda prošle godine bio milijardu i 150 miliona evra, a da se ove godine u tom sektoru očekuje izvoz od milijardu i 500 miliona evra i da je to jasan pokazatelj da je budućnost Srbije u inovacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here