Noć istraživača deveti put u Zrenjaninu

0
173

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare povodom predstojeće manifestacije „Noć istraživača’’.

Povodom predstojeće manifestacije Noć istraživača, održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, direktor Kulturnog centra Goran Marinković kao i predstavnici organizacije manifestacije.U petak 27. septembra, deseti put u Srbiji, a deveti put u Zrenjaninu biće održana manifestacija pod nazivom „Noć istraživača’’. Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić istakao je cilj ove manifestacije

Direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković je rekao da se ta ustanova sa zadovoljstvom uključila i ove godine u organizaciji Noć istraživača, jer je ona veoma značajna za razvoj nauke.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu je jedan od suorganizatora ove manifestacije , a glavni nosilac projekta je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Prema rečima profesora Miodraga Kovačevića,  manifestacija „Noć istraživača“ se iz godine u godinu razvija kako organizaciono tako i programski.

“Evropska noć istraživača” pokrenuta je 2005. godine kao događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Od tada se održava svake godine, poslednjeg petka u septembru.Manifestacija će biti održana na dve lokacije u gradu: u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 16 časova, kao i u „Startit centru’’, sa početkom u 17 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here