Gradonačelnik Janjić posetio je danas Dnevni boravak “Alternativa”

0
161

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Dnevni boravak za decu sa telesnim i intelektualnim invaliditetom “Alternativa”, povodom desetogodišnjice postojanja ovog centra, i najavio za narednu godinu početak rada Centra za socijalnu zaštitu

Povodom 58 godina od osnivanja Centra za socijalni rad u našem gradu i 10 godina od otvaranja prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja i Dnevnog boravka za decu sa telesnim i intelektualnim invaliditetom “Alternativa” gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetili su Alternativu, kroz koju je za 10 godina postojanja prošlo 50ak korisnika i u kojoj trenutno boravi desetoro dece. Direktor Centra za socijalni rad Olivera Lisica rekla je da je cilj i Centra za socijalni rad i drugih ustanova socijalne zaštite da se unapredi kvalitet života svih naših sugrađana, kao i da su tokom godina usluge unapređene i proširene, kao i obuhvat korisnika.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je grad u okviru svog budžeta 125 miliona dinara opredelio za socijalna davanja i da zajedno sa Centrom za socijalni rad sprovodi sve projekte socijalne zaštite. On je takođe napomenu i da je na nedavno održanoj sednici skupštine usvojena odluka o osnivanju Centra za socijalnu zaštitu u našem gradu.

U Denvnom boravku za decu sa intelektualnim i telesnim invaliditetom trenutno boravi desetoro dece, u sigurnoj kući smeštena su 22 korisnika, u prihvatilištu 16, a savetodavno-terapijske usluge ove godine koristilo je 80-ak naših sugrađana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here