Organizacija rezervnih vojnih starešina grada Zrenjanina upriličila je svečanu akademiju povodom 100 godina od osnivanja Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije.

Savez organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije postoji od 1919.godine a svoj rad počeo je pod nazivom Udruženje rezervnih oficira i ratnika. Ove godine Savez obeležava 100 godina postojanja i tim povodom je u Baroknoj sali Gradske kuće Organizacija rezervnih vojnih starešina grada Zrenjanina upriličila svečanu akademiju tokom koje je bilo reči o istorijatu organizacije ali i trenutnoj situaciji i planovima za budućnost. O značaju jubileja i samom obeležavanju govorila je Tanja Dulović, predsednica Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin.

Lokalna samouprava podržava rad Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin i grad je uvek bio uz oficire i podoficire. Skupu se na svečanoj akademiji tim povodom obratio Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Tokom svečane akademije dodeljena su priznanja i zahvalnice organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina i Vojvodine, pojedincima i ustanovama, u znak zahvalnosti za zasluge u očuvanju patriotizma i doprinosu jačanja ugleda rezervnih vojnih starešina Srbije. Upriličen je i prigodan kulturno-umetnički program, uz nastup hora “Sveti Serafim Sarovski”,