U Zrenjaninu je svečanom akademijom obeležen vek postoanja ORVSS

0
101

Organizacija rezervnih vojnih starešina grada Zrenjanina upriličila je svečanu akademiju povodom 100 godina od osnivanja Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije.

Savez organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije postoji od 1919.godine a svoj rad počeo je pod nazivom Udruženje rezervnih oficira i ratnika. Ove godine Savez obeležava 100 godina postojanja i tim povodom je u Baroknoj sali Gradske kuće Organizacija rezervnih vojnih starešina grada Zrenjanina upriličila svečanu akademiju tokom koje je bilo reči o istorijatu organizacije ali i trenutnoj situaciji i planovima za budućnost. O značaju jubileja i samom obeležavanju govorila je Tanja Dulović, predsednica Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin.

Lokalna samouprava podržava rad Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin i grad je uvek bio uz oficire i podoficire. Skupu se na svečanoj akademiji tim povodom obratio Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Tokom svečane akademije dodeljena su priznanja i zahvalnice organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina i Vojvodine, pojedincima i ustanovama, u znak zahvalnosti za zasluge u očuvanju patriotizma i doprinosu jačanja ugleda rezervnih vojnih starešina Srbije. Upriličen je i prigodan kulturno-umetnički program, uz nastup hora “Sveti Serafim Sarovski”,

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here