Prijem za predstavnike đačkog parlamenta

0
94

Povodom Dečije nedelje u Baroknoj sali gradske kuće upriličen je prijem za predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola sa teritorije grada. Njih su ugostili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac.

Dečija nedelja kao i svake godine obeležava se na samom početku oktobra, a upravo povodom dečije nedelje u Baroknoj sali gradske kuće organizovan je prijem za predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola sa teritorije grada Zrenjanina, kojima su se kasnije priključili i mališani iz vrtića. Predstavnike đačkih parlamenata i decu iz vrtića ugostili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, koji su ih najpre upoznali sa kratkom istorijom gradske kuće, a nakon toga i sa organizacijom i funkcionisanjem gradske uprave. Učenici su potom imali priliku da gradonačelniku i njegovom zameniku postave pitanja, kroz koja su prema rečima Saše Santovca ona pokazala veliku zrelost.

Učenici su gradonačelniku Janjiću i zameniku gradonačelnika Santovcu postavljali najrazličitija pitanja od onih koja se tiču igrališta ili sportskih terena u njihovom kraju do pitanja koja se tiču svih zrenjaninaca a odnose se na zdravu pijaću vodu, zaštitu životne sredine, sportske i kulturne manifestacije. Kako kažu, odgovorima su zadovoljni, a iz posete gradskoj kući mnogo su i naučili.

Dečija nedelja ove godine obeležava se od 7. do 13. oktobra pod sloganom “Da pravo svako dete uživa lako”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here