Ministarka Zorana Mihajlović otvorila manifestaciju „Belgrade Food Show“

0
141

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je poručila prilikom otvaranja manifestacije „Belgrade Food Show“, da je hrana brend Srbije i da su ovakvi sajmovi znak da naša zemlja živi i razvija se.

Mihajlović je istakla da je kao resorna ministarka zadužena za izgradnju puteva i pruga, što je osnovni preduslov za to da se srpski proizvodi plasiraju ne samo unutar zemlje, već i u regionu i šire.

Direktorka USAID-a u Srbiji Šenli Pinčoti je rekla da Srbija ima potencijal da bude lider u proizvodnji visokokvalitetne hrane i da će ova organizacija nastaviti da podržava našu zemlju u cilju daljeg ekonomskog razvoja. Pinčoti je navela da je prehrambena industrija sjajna mogućnost i ogroman potencijal za Srbiju. Prema njenim rečima, ovaj sajam predstavlja priliku da se preduzetnici povežu i da predstave svoju proizvodnju.

Dejan Ranđić, koji je član Upravnog odbora Asocijacije za promociju srpske hrane, iskazao je zadovoljstvo time što se „Belgrade Food Show“ održava drugu godinu zaredom, rekavši da je ta manifestacija posvećena Srbiji i regionu i našoj najkvalitetnijoj hrani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here