Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je potvrdio da je ROSU izvela akciju na severu pokrajine, što je suprotno propisima i rezolucijama i predstavlja još jedan slučaj zastrašivanja Srba.

Đurić je rekao da su pripadnici ove jedinice tom prilikom želeli da uhapse komandira operative KPS-a zaduženog za sever Željka Bojića, kome su upali u stan, izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Prema njegovim rečima, tokom akcije uhapšen je još jedan radnik KPS-a regiona sever- Rade Basara, koji je radio na značajnim slučajevima.

On je precizirao da je više od sto pripadnika specijalne jedinice ROSU upalo jutros u 5.45 na sever Kosmeta, da su u Kosovsku Mitrovicu ušli sa dvadeset pet vozila, a da je približno četrdeset vozila bilo na ulazu u grad.

Đurić je naveo da je to deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, zastraše i da se pod pritiscima povežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosmeta, uključujući i neka ubistva.

On je ocenio da upad jedinica ROSU ima veze sa tim što je Priština doživela poraz u Interpolu, pri čemu je reakcija stigla za manje od 24 časa.

Direktor Kancelarije je naglasio da je upad ROSU igranje sa mirom u južnoj srpskoj pokrajini jer se, kako je podvukao, zna da su pripadnici ove jedinice sastavljeni od bivših pripadnika OVK.

Specijalne jedinice ROSU napustile su Kosovsku Mitrovicu nešto posle šest časova.