Maja Gojković se sastala sa predsednikom Narodne skupštine Republike Kenije Džastinom Muturijem

0
153

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković se sastala sa predsednikom Narodne skupštine Republike Kenije Džastinom Muturijem, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Gojković i Muturi su naglasili da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri, uz puno međusobno uvažavanje i zasnovani na prijateljstvu dva naroda, kao i da to istorijsko prijateljstvo i podrška obavezuje dve zemlje da unapređuju bilateralne odnose na svim poljima od zajedničkog interesa i u savremenim okolnostima.

Gojković i Muturi su naglasili da je poseta predsednice Skupštine Srbije Republici Keniji u februaru ove godine imala istorijski značaj kao prva poseta predsednika Skupštine Srbije u decenijama unazad.

Gojković i predsednik kenijske Skupštine su istakli da dva parlamenta prate želju dva naroda na jačanju odnosa i to su pokazali institucionalizacijom parlamentarne saradnje potpisivanjem Memoranduma o razumevanju tokom posete predsednice Skupštine Srbije Najrobiju.

Džastin Muturi je istakao da Kenija podržava Srbiju i ostaje odlučna u podršci poštovanja Rezolucije 1244 i ne podržava jednostrane odluke i unilateralizam. Gojković je zahvalila Keniji na principijelnim pozicijama poštovanja međunarodnog prava, na tome što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i što poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here