Predsednik Vučić se sastao sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold

0
92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold. Predsednik Vučić je rekao da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od njenih najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske i posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije. Ostvarenje tog cilja će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje održivog razvoja naše privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji.

Predsednik Vučić zahvalio je sagovornicima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu i rekao je da Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema i da upravo zbog toga želimo da primenimo njen model dualnog obrazovanja i prilagodimo ga našim uslovima. On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade u iznosu od osam miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta „Od obrazovanja do zapošljavanja“ u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot, a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.

Predsednica Saveta Rejnold je pohvalila rad svih institucija koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i zahvalila predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.

Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here