Predsednik Vučić obišao Komandni centar vežbe „Slovenski štit 2019”

0
137

Predsednik Aleksandar Vučić je obišao Komandni centar vežbe „Slovenski štit 2019”, kao i ruske PVO sisteme postavljene na aerodromu u Batajnici, među kojima su i raketni sistem S-400 i „Pancir”.

Predsednik Aleksandar Vučić je obišao Komandni centar vežbe „Slovenski štit 2019”, kao i ruske PVO sisteme postavljene na aerodromu u Batajnici, među kojima su i raketni sistem S-400 i „Pancir”. Predsednik Vučić je tokom obilaska sistema S-400 i „Pancir”, koji su dopremljeni u Srbiju, radi vežbe „Slovenski štit 2019”, rekao da tako „nešto nije video”. On je rekao da je bio na ruskim aerodromima, ovako nešto nije video. Prosto, kada se čita i gleda na sajtovima i u novinama  obično se misli da nije istina i  da je nemoguće, rekao je Vučić.

Predsednik je, sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem, prisustvovao predstavljanju procedura i komandovanju vežbi u komandnom centru i porazgovarao sa ruskim i srpskim vojnicima koji učestvuju u vežbi. Predsednik Srbije je od pripadnika ruske armije dobio na poklon maketu ruskog sistema S-400.

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019” održava se na teritoriji Srbije. Vežba se realizuje u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade”, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here