Sednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde održana u Zrenjaninu

0
213

U konferencijskoj sali hotela Vojvodina održana je treća sednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde.                

Treća sednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde čijem radu je prisustvovao i predsednik Stranke, Dragan Đilas, održana je u Zrenjaninu i obuhvatala je ukupno 4 tačke. Prva i najvažnija bila je predlog Zakona o borbi protiv korupcije javnih funkcionera koji je jednoglasno usvojen. O ovoj temi posebno je govorila potpredsednica stranke Marinika Tepić koja je objasnila da je ovaj dokument nastao po uzoru na rumunske propise na osnovu kojih je tamošnja Nacionalna uprava za borbu protiv korupcije, predvođena tužiteljkom Laurom Kodrucom Keveši,  pokrenula stotine istraga protiv najviših funkcionera Rumunije.

Marinika Tepić je objasnila da joj je bila namera da u razgovoru sa Laurom Kodrucom Keveši dođe do saveta i preporuka kako da u našoj zemlji ljudi koji zloupotrebljavaju zakone budu dovedeni pred lice pravde. Naglasila je da je Zakon specifičan po tome što se odnosi isključivo na javne funkcionere.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izrazio je zadovoljstvo što u Zrenjaninu vidi hrabre ljude od integriteta koji su spremni da budu opozicija u današnjoj Srbiji.

O Zrenjaninu kao gradu koji je opustošen vizuelno i ekonomski govorila je Dejana Pataki, predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu. Osvrnuvši se na probleme našeg grada navela je prljave industrije koje zagađuju plodno zemljište, vodu i vazduh kao i strane kompanije koje izrabljuju radnike.

Stranka slobode i pravde Predlog zakona o specijalnom tužiocu za borbu protiv korupcije javnih funkcionera, kako je naveo predsednik partije Dragan Đilas, neće poslati skupštini, koju bojkotuju, već će ovaj propis doći na red u nekom novom sazivu parlamenta. Na sednici Glavnog odbora u Zrenjaninu utvrđena je i strategija za dalji rad a kako je najavio predsednik  Dragan Đilas, stranka će u narednih mesec dana predložiti i zakon o poreklu imovine koji će se odnositi i na funkcionere ali i “na ostala lica koja će, kako je istakao, biti interesantna poreskim organima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here