Dragan Đilas: Mnogi koji su danas na vlasti ranije se uglavnom bavili pričom o politici

0
151

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je izjavio da su se mnogi koji su danas na vlasti ranije uglavnom bavili pričom o politici dok konkretnih rezultata iza njih nije bilo.

Ministar Nebojša Stefanović je izjavio da “svako ko se bavi politikom u ovoj zemlji treba prvo da ima na umu interes Srbije a ne svoje stranke, i da se ne bavi politikom kako bi postajao multimilijarder. On je rekao da su ‚‚pojedinci postali multimilijarderi, na grbači ovog naroda, a danas bi da se vrate na vlast da nastave tu politiku”. Kako komentariše Stefanovićevu izjavu, pitali smo predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Koliko se pitanju bogaćenja i odnosu političara prema državi poklanja izuzetna pažnja, pokazuje i potez koji je zaživeo u francuskom pravnom sistemu. Zakonom o moralnosti političara, zabranjuje se zapošljavanje članova porodica političara. Ministri, poslanici i gradski većnici ne mogu da zapošljavaju svoje supružnike, roditelje, decu, kao i druge osobe s kojim su u bliskoj vezi, inače im preti kazna trogodišnjeg zatvora i novčana kazna od četrdeset pet hiljada evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here