Akcija besplatne kontrole zdravlja u Gomexovom supermarketu „Total’’

0
116

U Gomexovom supermarketu „Total’’ održana je akcija besplatne kontrole zdravlja povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa.

Zrenjaninsko društvo za borbu protiv šećerne bolesti obeležilo je Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Tim povodom održana je tradicionalna akcija besplatne kontrole zdravstvenog stanja građana. Kompanija Gomex kao društveno odgovorna kompanija i ovoga puta je pružila punu podršku akciji kojoj je odazvao veliki broj sugrađana. Stručni tim u saradnji sa aktivistima Crvenog krsta vršio je procenu rizika za dobijanje šećerne bolesti, merili su nivo šećera u krvi kao i krvni pritisak. Lekari su na osnovu dobijenih rezultata davali stručne lekarske savete zainteresovanim sugrađanima. Trenutno Zrenjanin ima oko 14.000 registrovanih osoba sa dijagnozom dijabetesa kao i isto toliko onih koji ne znaju da boluju od ove bolesti.

Kako građani reaguju na ovu akciju i da li kontrolišu sećer redovno, pokušali smo da saznamo u anketama koje slede.

Ova akcija će biti održana i u Mesnoj zajednici na Bagljašu kao i u Mesnoj zajednici Zeleno polje. Lekari su saglasni da je izuzetno važno da se dijabetes otkrije na vreme kao i da se vodi računa o načinu života i ishrani. Svetski dan dijabetesa se obeležava 14. novembra u preko 160 zemalja članica Ujedinjenih nacija pod okriljem Međunarodne federacije. Od ove bolesti u Srbiji boluje približno 710.000 osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here