Slobodan Reljić o trenutnoj situaciji u vezi sa Zajednicom srpskih opština

0
105

Novinar Slobodan Reljić je ocenio da je ulaskom u Briselski sporazum aktuelna vlast ostala bez argumenata za tzv. razgraničenje, odnosno za podelu Kosova i Metohije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u jednom svom saopštenju ocenila da Albin Kurti “svoj pogrešan sud o odnosu Srba prema Zajednici srpskih opština izvlači iz razgovora sa Rašićem, Petrovićem i ostalim poraženim učesnicima izbora”, što kako se navodi, “govori u prilog činjenici da podobni Srbi nisu i ne mogu biti glas naroda u institucijama”. Kurti je inače izjavio ‘’da je Zajednica srpskih opština mrtva stvar i da je to projekat države Srbije, a ne kosovskih Srba.’’ Novinara Slobodana Reljića smo pitali kako komentariše trenutnu situaciju u vezi sa  Zajednicom srpskih opština.

Kosovski zvaničnici su u nekoliko navrata ponovili da će Zajednica opština sa srpskom većinom biti nalik postojećoj Asocijaciji kosovskih opština, koja se, po statutu, smatra neprofitabilnom organizacijom i koja predstavlja opšte interese opština. Aktivnosti  sadašnje Asocijacije bazirane su volonterizmu članova i na principima demokratije i decentralizacije vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here