U Crvenom krstu Zrenjanin održana je radionica za predškolce

0
157

U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, a u okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” održana je radionica u kojoj su učestvovali predškolci. Ovoga puta tema je bila tolerancija.

Projekat “inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Svetske banke sprovodi se i u Zrenjaninu, a ovaj projekat koji u našem gradu nosi naziv “S osmehom u vrtić” sprovode gradska uprava, Predškolska ustanova Zrenjanin, Crveni krst, Centar za socijalni rad, Opšta bolnica “Đorđe Joanović”, Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i Udruženje “Ostanimo budni”. U okviru projekta već su organizovane brojne radionice sa različitim temama. Radionica pod nazivom “Po nečemu smo slični, u nečemu različiti i to je baš lepo” održana je u prostorijama gradske organizacije Crvenog krsta, a za temu je imala toleranciju, U radu su učestvovali predškolci iz vrtića “Vila”.

Radionica koja je održana u Crvenom krstu je i deo projekta Crvenog krsta Srbije pod nazvom “Promocija humanih vrednosti”, a cilj je pokazati deci šta su tolerancija i uvažavanje različitosti.

Realizacija projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” počela je oktobra ove godine, a naredna aktivnost biće prva horizontalna razmena sa drugim gradovima na kojoj ćemo ugostiti predstavnike iz Kruševca i Varvarina. Projekat za cilj ima unapređenje dostupnosti, kvaliteta i uslova predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu od rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz društveno osetljivih grupa. Dobiti od ovog projekta imaju sva deca predškolskog uzrasta, njihove porodice, predškolske ustanove, lokalne zajednice i institucije državne uprave u čijoj nadležnosti je predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here