Društvo Zavičajaca Zrenjanina obeležilo je 25. godina rada

0
154

U nedelju 8. decembra u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, održana je svečana akademija povodom 25. godišnjice rada Društva Zavičajaca Zrenjanina.

Društvo Zavičajaca iz Zrenjanina obeležilo je 25 godina postojanja i rada svečanom akademijom i izložbom u foajeu Narodnog pozorišta Toša Jovanović. Reč je o udruženju koje neguje zavičajnu kulturu, afirmiše zavičajce i događaje. Društvo čine aktivni i povremeni saradnici koji neguju, istražuju i promovišu sve segmente zavičajne kulture. Nešto više o nastanku društva rekla je Marija Čuka, osnivač i doživotni počasni predsednik Društva Zavičajaca Zrenjanina.

Marija Čuka je ovom prilikom istakla i koji je moto društva kao i gde se trenutno nalazi njegovo sedište.

Posle nedelje Zrenjanina u Beogradu koja je održana ’97.godine, u formi lista izlazio je Zrenjaninski Zavičajac koji se od 2000.godine može pronaći u formi časopisa i to je ključni moment za ovih 25 godina, smatra Marija Čuka.

Društvo Zavičajaca Zrenjanin u narednom periodu planira intenzivniji rad sa mladima, njihovo uključivanje u organizacione programe Društva i što brže osamostaljivanje u bilo kom obliku rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here