Ministar Zoran Đorđević u poseti Izraelu

0
94

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, drugog dana zvanične posete Državi Izrael, obišao je Jad Vašem, vodeći komemorativno – edukativni centar posvećen Holokaustu.

Đorđević je venac položio u pratnji ambasadora Srbije u Izraelu Milutina Stanojevića i počasnog konzula Aleksandra Nikolića, i upisao se u knjigu posetilaca.

‘’Čuvaćemo uspomenu na žrtve iz prošlosti i podsećati se na to da se ovakva stradanja ne smeju ponoviti, napisao je Đorđević, i dodao da samo govoreći istinu o prošlosti možemo spoznati sadašnjost.’’ On je dodao da su srpski i jevrejski narod imali zajedničku prošlost, što ih čini danas još bližim. Neka je slava i hvala svima onima koji su dali svoje živote’’, napisao je Đorđević u knjizi posetilaca u Jad Vašemu.

Ministar je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posete Tel Avivu jer je, kako je rekao, imao priliku da se sastane sa predstavnicima ministarstava koji se bave pitanjima socijalne zaštite, rada i boračkih prava i sa njima razmeni iskustva koja će nesumnjivo doprineti nekim novim idejama i još boljim rezultatima.

Prema njegovoj oceni, ovom posetom dodatno se unapređuju bilateralni odnosi dveju zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here